Waar wij in Nederland de maaltijd meestal met wat yoghurt of vla eindigen, is het voor de Fransman heel gewoon om na het hoofdgerecht verschillende soorten kaas te eten en als toetje een stuk taart. Taart kan trouwens altijd. Als hartig voorgerecht of lunch en als zoet nagerecht. Mijn favoriete ‘nagerecht taart’ is de volgende:
TARTE AU CITRON
Nagerecht voor 4 personen
Vulling:
3 eieren
150 gram kristalsuiker
1 el geraspte citroenschil
Sap van 2 citroenen
2 el bloem
Poedersuiker om te bestrooien
Deeg:
75 gram boter
4 el kristalsuiker
125 gram bloem
Springvorm van 20 cm diameter
Verwarm de oven voor op 180 graden
Doe de bloem de boter en de suiker voor het deeg in een kom en meng goed tot een samenhangend deeg. Verdeel het over een ingevette springvorm van 20 cm.
Bak 15 minuten totdat het een lichtbruin kleurtje heeft.
Doe ondertussen de ingrediënten voor de vulling in een kom en meng goed tot een homogene massa.
Giet de vulling in de hete taartvorm
Bak de taart nog zo’n 15 à 20 minuten tot de taart stevig is. Laat volledig afkoelen in de vorm.
Bestuif met poedersuiker.