Les Vernelles - St. Aubin le Monial

  • Home
  • Verhuur
    • Gîte
    • Micro Maison
  • Camping
  • Pony rijden
  • Recepten
    • MEDAILLONS D’AUBERGINES AU JAMBON CRU
    • Pizza
    • Boeuf Bourguignon
    • SABLÉS AUX ECLATS DE RADIS
    • SPANAKOPITA
    • Gâteau d’été
    • LE PÂTÉ AUX POMMES DE TERRE
    • PARMENTIER VAN CONFIT DE CANARD
    • COURGETTE CRUMBLE
    • Tarte au citron
    • LA MOUSSE AU CHOCOLAT
    • CLAFOUTIS AUX ABRICOTS
  • Info
    • Contact
    • Wij
    • Les Vernelles
    • De Auvergne heeft het!
    • Prijzen 2025
    • Activiteiten in de Auvergne/allier
    • Allier te voet – Allier à pied

SPANAKOPITA

Grieks voorgerecht voor 8 personen

In Frankrijk kijkt men ook om zich heen wat lekker eten betreft. En daarbij zijn de omringende Mediterrane landen favoriet.

200 gram Feta

8 blaadjes filodeeg

100 gram verse spinazie

1 ei

20 gram boter

30 gram geraspte Parmezaanse kaas

40 gram pijnboompitjes

20 cl zonnebloemolie

Witte peper

Was de spinazie, laat uitlekken en bak het 5 min. in de boter.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan

Verkruimel de Feta met behulp van een vork en meng het met het ei, de Parmezaan, de spinazie en de pijnboompitjes. Bestrooi met verse peper.

Leg een plak filodeeg op het aanrecht. Vul het met een lepel kaasvulling vanaf de rand en rol het deeg op tot een sigaar.

Sluit de rand meteen in water opgeloste theelepel bloem.

Maak er acht

Verhit de olie en bak de rolletjes goudbruin.

Laat de rolletjes uitlekken op keukenpapier.

( In plaats van spinazie gebruik ik graag snijbiet. Daardoor blijft de rol iets steviger van binnen)

Les vernelles samengevat in trefwoorden

Frankrijk . Auvergne . Allier . Paarden . Wandelen. Familie . Honden . Rust . Ruimte . Table d’hôtes . vacances ecolos . Tinkers  . Bossen . Zwemmen . Kamperen . Camping

Route & Locatie


locatie op Google Maps

Volg ons op Facebook

Volg ons op Facebook

Copyright © 2025 Les Vernelles | design: Webtaurus | Log in