Grieks voorgerecht voor 8 personen
In Frankrijk kijkt men ook om zich heen wat lekker eten betreft. En daarbij zijn de omringende Mediterrane landen favoriet.
8 blaadjes filodeeg
100 gram verse spinazie
1 ei
20 gram boter
30 gram geraspte Parmezaanse kaas
40 gram pijnboompitjes
20 cl zonnebloemolie
Witte peper
Was de spinazie, laat uitlekken en bak het 5 min. in de boter.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan
Verkruimel de Feta met behulp van een vork en meng het met het ei, de Parmezaan, de spinazie en de pijnboompitjes. Bestrooi met verse peper.
Leg een plak filodeeg op het aanrecht. Vul het met een lepel kaasvulling vanaf de rand en rol het deeg op tot een sigaar.
Sluit de rand meteen in water opgeloste theelepel bloem.
Maak er acht
Verhit de olie en bak de rolletjes goudbruin.
Laat de rolletjes uitlekken op keukenpapier.
( In plaats van spinazie gebruik ik graag snijbiet. Daardoor blijft de rol iets steviger van binnen)