Clafoutis met abrikozen voor 8 personen
Dit toetje lijkt nog het meest op een luchtige pannenkoek. Oorspronkelijk wordt dit nagerecht gemaakt met een zure kersensoort. Het zoete luchtige beslag smaakt prima bij het rinse van het fruit.
400 gram ontpitte en gewassen abrikozen
4 eieren
120 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gram bloem
20 gram maïzena
1 theelepel bakpoeder
150 ml melk (lauw)
30 gram boter ( gesmolten )
– klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker luchtig
– voeg de lauwe melk en de boter toe
– meng de bloem met de maïzena en het bakpoeder en klop door het beslag
– vet een ovenschaal in met boter
– verdeel de gesneden abrikozen over de bodem
– giet het beslag over het fruit
– bak 50 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden
– haal de Clafoutis uit de oven en laat enigszins afkoelen
– serveer op kamertemperatuur bestrooid met wat poedersuiker