Les Vernelles - St. Aubin le Monial

  • Home
    • Foto’s gemaakt door gasten
  • Verhuur
    • Gîte
    • Micro Maison
  • Camping
  • Recepten
    • SABLÉS AUX ECLATS DE RADIS
    • MEDAILLONS D’AUBERGINES AU JAMBON CRU
    • SPANAKOPITA
    • Gâteau d’été
    • LE PÂTÉ AUX POMMES DE TERRE
    • PARMENTIER VAN CONFIT DE CANARD
    • COURGETTE CRUMBLE
    • Tarte au citron
    • LA MOUSSE AU CHOCOLAT
    • CLAFOUTIS AUX ABRICOTS
  • Paardrijden
    • paardrijden
    • info en prijzen paardrijden
    • Tinkers
    • Camargue paard
  • Info
    • Contact
    • Wij
    • Les Vernelles
    • De Auvergne heeft het!
    • Prijzen 2023
    • Activiteiten in de Auvergne/allier
    • Wandelen van B&B naar B&B
    • Allier te voet – Allier à pied

COURGETTE CRUMBLE

Voor 4 personen

Het originele recept ben ik kwijtgeraakt. Het was niet meer dan een blaadje uit de plaatselijke supermarkt. Maar sjonge..wat is het een succes gebleken. Oorspronkelijk is het vegetarisch maar ik maak het altijd met gehakt.

2 courgettes                                                           voor de kruimellaag:

2 tomaten (mooie rijpe zoete)                           100 gram bloem

2 el. tomatenpuree                                               80 gram (echte) boter

1 ui, 1 teen knoflook                                              50 gram havermout

Peper, zout, Provençaalse kruiden                      50 gram geraspte Parmezaanse kaas

Zoals; tijm, basilicum, oregano, paprikapoeder

400 gr. gehakt

Scheutje olie

Fruit het gesnipperde uitje en de geperste teen knoflook in de koekenpan in de hete olie en bak het gehakt erin rul en gaar. Lekker kruiden met peper, zout en paprikapoeder. Voeg de twee eetlepels tomatenpuree toe en doe het mengsel dan over in een ovenschaal.

Verhit weer een scheutje olie in dezelfde koekenpan en bak de gewassen en kleingesneden courgettes zacht. Voeg de kleingesneden tomaten toe. Bestrooi de groente royaal met de Provençaalse kruiden. Bak ongeveer 10 minuten. De groenten mogen zacht zijn maar nog stevig van vorm.

Maak ondertussen de crumble: doe alle ingrediënten in een kom en kneed het met de handen samen tot een kruimelig deeg dat droog en kruimelig aanvoelt. Voeg eventueel nog wat extra bloem toe. Bewaar deze in de koelkast tot je hem gaat gebruiken. Leg op het gehakt de groente als tweede laag. Daaroverheen vervolgens de kruimels als laatste laag.

Er zijn dus drie lagen.

Bak het geheel ongeveer 25 minuten in een hete oven van 180 graden. De korst moet een mooi goudbruin kleurtje hebben.

Weetjes

Lid van SVR kamperen bij de boer

Lid van SVR kamperen bij de boer

Wandel trektochten van B&B naar B&B

Wandel trektochten van B&B naar B&B

Les vernelles samengevat in trefwoorden

Frankrijk . Auvergne . Allier . Paardrijden . Wandelen. familie . Honden . Rust . Ruimte . Table d’hôtes . vacances ecolos . Tinkers  . Bossen . Zwemmen . Kamperen . Camping

Route & Locatie


locatie op Google Maps

Volg ons op Facebook

Volg ons op Facebook

Copyright © 2023 Les Vernelles | design: Webtaurus | Log in