Chocolademousse voor 4 personen VEGAN
Ik ben ongelooflijk enthousiast over dit recept. Chocolademousse is iets wat veel gegeten wordt in Frankrijk. En ik vind het eigenlijk niet zo lekker omdat het zo machtig is.
Maar deze variant op basis van kikkererwten sap is werkelijk verrukkelijk! En helemaal plantaardig.
- 150 gram pure chocolade (van een reep)
- 400 gram kikkererwten uit blik (alleen het sap ervan)
- 60 gram suiker
- Een theelepel vanillesuiker
- Een snufje zout
Vang 150 ml kikkererwten sap op en klop dat goed stijf met de mixer. De kom moet je om kunnen keren zonder dat het schuim eruit vloeit.
Giet er dan de suiker voorzichtig bij. Daarmee wordt de mousse compact.
Smelt de chocolade ‘au bain-Marie’. De chocola moet smelten maar niet te heet worden.
Meng de chocolade door het ‘eiwit’ van de kikkererwten. Het geheel kan een beetje inzakken maar zal in de koelkast weer herstellen.
Klop de vanillesuiker en het zout erdoor.
Giet de mousse au chocola in een kom of in kleine ramaquins en laat het minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
U kunt de overgebleven kikkererwten gebruiken in; hummous; couscous of een salade.
Goed om te weten:
Giet nooit meer kikkererwten af. Dit sap gedraagt zich nl. hetzelfde als eiwit. Handig voor het maken van pannenkoeken; meringues en zelfs mayonaise op veganistische wijze.