LES VERNELLES RECEPTENBOEK
Als ‘chambre d’hôtes en camping eigenaar, ben ik gewend om te koken voor onze gasten.
In het begin vond ik het spannend om te koken voor Franse gasten. Zij zouden veeleisend kunnen zijn vanwege hun Haute Cuisine of dan toch wel vanwege hun Nouvelle Cuisine.
Niets bleek minder waar te zijn. Er zijn geen fijnere en dankbaardere gasten dan de Franse. Zij lusten alles!
Ik heb inmiddels de gewoonte ontwikkeld om, sinds ik in Frankrijk woon, te speuren naar recepten die ik tegenkom in de supermarkt of in lokale winkeltjes.
Zomaar rondslingerende foldertjes kunnen een schat aan lekkere recepten opleveren.
Voor mij is het belangrijk dat de oorsprong ervan Frans is. Of dat het gerecht in ieder geval veel gegeten wordt in Frankrijk.
De Fransen zijn immers dol op lekker eten en praten en schrijven erover tussen de maaltijden door.
Ieder tijdschrift (ja, zelfs breiboeken) ieder radiostation heeft wel een rubriek met de lekkerste recepten.
Veelal authentiek en van de streek kan het zich verheugen op veel aandacht.
Nu dan, ik verzamel ze en vertaal de recepten uit het Frans in het Nederlands. Ik probeer ze allemaal uit en schotel de gerechten dan voor aan mijn gasten. Zo koken wordt meestal bijzonder op prijs gesteld en gasten vragen mij regelmatig naar een bepaald recept.
Vanaf nu zal ik mijn keukengeheimen met u delen.