ZOMERTAART
Voorgerecht 6 personen
Dit recept heb ik van onze Franse buurman. Hij maakt het met plakken Leerdammer kaas. Kaas eten Fransen niet zozeer op de boterham maar is vooral om mee te koken.
Ik geef de voorkeur aan Croque Monsieur smeltkaas. Maar dat is misschien niet makkelijk te krijgen in Nederland. Ik denk echter dat elke jonge kaas voldoet.
1 rol bladerdeeg of 8 plakjes
1 el mosterd
4 grote plakken jonge kaas, Leerdammer of
7 plakken Cheddar of Croque Monsieur kaas.
500 gram tomaten Cherry of grote tomaten zolang ze maar goed rijp zijn.
2 el Provençaalse kruiden zoals tijm; oregano; basilicum
Verwarm de oven voor op 200 graden
Rol het bladerdeeg uit of plak de vierkantjes aan elkaar.
Bekleed een ingevette springvorm met het deeg. Ik leg ook bakpapier op de bodem.
Prik gaatjes in de bodem
Smeer pittige mosterd op de bodem
Leg de kaas over de mosterd zodat deze niet meer zichtbaar is.
Snijd de tomaten in plakjes of de Cherry’s in tweeën en bekleed de kaas ermee. Zorg dat de bodem helemaal bedekt is met tomaat.
Strooi de kruiden over de tomaten
Schuif het geheel in de oven en bak zo’n 25 tot 30 minuten. Tot het bladerdeeg lekker knapperig is.