ZANDTAARTJE MET EEN VLEUGJE RADIJS voor 4 personen
60 gram boter
20 gram amandelpoeder
1 ei
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
200 gram ricotta
½ bosje radijsjes
½ schaaltje groen ( spinazie; peterselie; waterkers; kervel )
Zout en peper, olijfolie
Meng 120 gram van de bloem met het zout, amandelpoeder, en de Parmezaanse kaas. Voeg de boter in klontjes toe en daarna het geklutste ei.
Meng tot een homogeen deeg leg het in een kom en laat het eventueel tot gebruik, even rusten in de koelkast.
Verhit de oven voor op 180 graden.
Rol het deeg uit op een bebloemd aanrecht en steek er met een glas van ongeveer 7 cm diameter, 12 cirkels uit
Bak ze 12 minuten in de hete oven op een bakblik met bakpapier bekleed.
Draai ze halverwege om.
Voor de garnituur hak je het groen naar keuze helemaal fijn en meng het met de ricotta.
Kruid het met zout en peper
Snij de radijs in plakjes en voeg wat olijfolie en zout toe. Meng het.
Verdeel de ricotta over de zandtaartjes en steek daar de radijsschijfjes in.
Serveer koud of warm.