Les Vernelles - St. Aubin le Monial

  • Home
    • Foto’s gemaakt door gasten
  • Verhuur
    • Gîte
    • Micro Maison
  • Camping
  • Recepten
    • SABLÉS AUX ECLATS DE RADIS
    • MEDAILLONS D’AUBERGINES AU JAMBON CRU
    • SPANAKOPITA
    • Gâteau d’été
    • LE PÂTÉ AUX POMMES DE TERRE
    • PARMENTIER VAN CONFIT DE CANARD
    • COURGETTE CRUMBLE
    • Tarte au citron
    • LA MOUSSE AU CHOCOLAT
    • CLAFOUTIS AUX ABRICOTS
  • Paardrijden
    • paardrijden
    • info en prijzen paardrijden
    • Tinkers
    • Camargue paard
  • Info
    • Contact
    • Wij
    • Les Vernelles
    • De Auvergne heeft het!
    • Prijzen 2023
    • Activiteiten in de Auvergne/allier
    • Wandelen van B&B naar B&B
    • Allier te voet – Allier à pied

PARMENTIER VAN CONFIT DE CANARD

Ovenschotel van aardappelpuree en eenden vlees. Voor 4 à 6 personen

Overal in Frankrijk, en vooral tegen de feestdagen, zijn blikken confit de canard te koop. Dat is op een lage temperatuur, in zijn eigen vet, gegaard vlees. Meestal poten. Nooit eerder heb ik zulk zacht vlees gegeten. Het overtollige vet is prima geschikt om in de bakken.

1 kg. Kruimige aardappelen

1 blik confit de canard met 4 of 5 poten

1ui

1 bosje platte peterselie

1 el pittige mosterd

Peper en zout

Nootmuskaat naar wens

Scheutje warme melk met klontje boter

Schil, was en snijdt de aardappelen en kook ze in water gaar. Maak er een smeuïge puree van met de melk, boter en nootmuskaat, zout.

Open het blik confit de canard en haal voorzichtig de poten uit het vet. Je kunt eerst het vet laten smelten door het blik in een pan heet water te leggen.

Haal het vlees van de botten en snijdt het klein. Snipper de ui en snijdt de peterselie klein. Meng met het kleingesneden vlees en voeg een flinke lepel mosterd, peper, zout toe.

En nu zal ik een klein geheimpje verklappen hoe de Parmentier echt heel lekker smeuïg wordt:

Leg in een ovenschaal een eerste laag vlees. Houdt ongeveer twee eetlepel apart. Meng deze met twee eetlepels van de aardappelpuree en smeer het over het vlees als tussenlaag. Eindig met een laag aardappelpuree. De smaken van het vlees en de puree zullen zo extra goed met elkaar mengen.

Bestrijk de aardappelpuree met losgeklopt ei en stop het ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden tot er een goudbruin korstje ontstaat.

Weetjes

Lid van SVR kamperen bij de boer

Lid van SVR kamperen bij de boer

Wandel trektochten van B&B naar B&B

Wandel trektochten van B&B naar B&B

Les vernelles samengevat in trefwoorden

Frankrijk . Auvergne . Allier . Paardrijden . Wandelen. familie . Honden . Rust . Ruimte . Table d’hôtes . vacances ecolos . Tinkers  . Bossen . Zwemmen . Kamperen . Camping

Route & Locatie


locatie op Google Maps

Volg ons op Facebook

Volg ons op Facebook

Copyright © 2023 Les Vernelles | design: Webtaurus | Log in