De maanden september en oktober staan bij Les Vernelles in het teken van Monet.
Monet, grondlegger van het impressionisme, was behalve kunstschilder ook liefhebber van lekker eten. Vanaf het moment dat hij en zijn vrouw Alice Raingo zich vestigden in hun woning in Giverny bij Parijs, kwamen er de heerlijkste gerechten op tafel.
De tuin bij het huis was ingericht met een moestuin, hoenderhokken, een vijver, kippenhok, eendenvijver, een wijnkelder en twee ateliers. Er werden talrijke beroemde gasten ontvangen en picknicks georganiseerd.
De cursus behelst een greep uit de reeks authentieke recepten die Claude Monet met de hand opschreef in zes ‘carnets’. Aan de hand van deze recepten doet u boodschappen en prepareert u twee aan twee de verschillende gerechten voor het avondeten.
Dag 1 maandag:
Soupe à la Dauphine
Welsh rarebit
Coq au vin
Perziken à la bourdaloue
Dag 2 dinsdag:
Oignons blancs farcis
Langue de boeuf à la bourgoise
Aubergines farcies
Crême brûlee
Dag 3 woensdag:
Bouillabaise à la Cézanne
Epaule de mouton farcie
Carottes fermières
Soufflé aux marrons
De familie Monet was dol op picknicks, met name gehouden op het ‘L’Ile aux Orties’, brandneteleiland. Bij goed weer treffen we voorbereidingen voor een picknick en laten we ons afzetten met paard en wagen op een mooie plek in het bos (zonder brandnetels). Bij slecht weer prepareren we een uitgebreide thee met recepten van gebak en scones zoals Monet deze tijdens zijn reizen opgetekend heeft.
De cursus wordt gehouden van maandag t/m vrijdag. Zondagnamiddag is de dag van aankomst en vrijdagochtend de dag van vertrek. U verblijft op het domein ‘Les Vernelles’ in een tweepersoonskamer. De prijs is op basis van logies met ontbijt en het zelfbereide avondeten. Bij iedere maaltijd zal een goed glas wijn geserveerd worden. Tussendoor is er voldoende tijd om paard te rijden, de omgeving te verkennen of een lange boswandeling te maken. Ook voor vegetariërs zijn er voldoende recepten om mee te doen. De cursus is bedoeld voor iedereen die houdt van het impressionisme, lekker eten en de belle epoque.
Prijs per persoon: 375 euro
De cursus gaat door bij minimale inschrijving van 4 personen.